IMG_1007

Spaghetti ze szpinakiem, gorgonzolą i orzechami włoskimi

Pasta idealna dla miłośników gorgonzoli i szpinaku. A szpinakowi jest najlepiej w towarzystwie czosnku i orzechów. Składniki potrzebne do wykonania tej pasty do najtańszych nie należą, ale Wasze kubki smakowe będą baaaardzo zadowolone :)

Składniki:

100g makronu spaghetti
garść świeżych liści szpinaku
25g gorgonzoli
garść posiekanych orzechów włoskich
dwa ząbki czosnku
sól, pieprz

Przygotowanie:
Szpinak dusimy z posiekanym czosnkiem. Następnie dodajemy gorgonzolę i czekamy aż się rozpuści (można dodać odrobinę śmietany 30%, aby otrzymać więcej sosu). Doprawiamy solą i pieprzem. Wrzucamy ugotowany al dente makaron oraz orzechy i mieszamy, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą. Gotowe!

IMG_0998IMG_1009

2 myśli nt. „Spaghetti ze szpinakiem, gorgonzolą i orzechami włoskimi”

  1. Trafiłem tu kompletnie przypadkowo i nie żałuję decyzji. Spróbuje przepisu przy najbliższej okazji bo wygląda bardzo zachęcająco.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>