138067687_760238bef3_o

Spaghetti Aglio Olio Peperoncino

Przepis na podstawową , tradycyjną włoską pastę. Danie składa się z czterech składników: makaronu, oliwy, czosnku i papryczki chilli. Brzmi banalnie, ale niestety nigdy nie udało mi się powtórzyć smaku, który pamiętam z Włoch , ale nie zniechęcajcie się – może Wam się uda :)

Zapraszam na przepis, jednak w przypadku tego dania chodzi raczej o wyczucie.

Makaron należy ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody. Na rozgrzanej patelni z oliwą zeszklić posiekany czosnek i papryczkę. Ugotowany makaron odcedzić i natychmiast dodać do wrzącej oliwy z czosnkiem i papryką, wymieszać, przyprawić solą i parmezanem.

Powodzenia :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>