IMG_0953

Pappardelle z truflami i ricottą

Inny pomysł na użycie pasty truflowej .

Potrzebujemy:
100g makaronu pappardelle
50g serka ricotta
10g masła
dwie łyżki pasty truflowej
garść orzeszków pinni

Na patelni rozpuszczamy masło razem z pastą truflową. Kiedy się ze sobą połączą wrzucamy ugotowany makaron i mieszamy. Za pomocą łyżeczki dodajemy ricottę (tak aby nie wymieszała się z całością). Przekładamy na talerz i posypujemy podprażonymi orzeszkami pinii.

IMG_0920IMG_0928IMG_0944

Jedna myśl nt. „Pappardelle z truflami i ricottą”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>